Liva Marynen

Technisch raadgever - Landmeter-expert

Liva Marynen

Na eerst de nodige ervaring te hebben opgedaan, richtte Liva in 2019 haar eigen landmeet- en vastgoedkantoor LIV@HOME op.

Gedurende de meer dan 20 jaar dat ze ondertussen met beide voeten in de praktijk staat, behartigde Liva tal van dossiers, gaande van het opmeten van een grond met of zonder grensonderzoek, het opmaken van verkavelingsdossiers tot het taxeren van onroerende goederen.

Aangezien de wet op de gedwongen mede-eigendom van 2010 en bij uitbreiding deze van 2018 dwingend oplegt dat het bepalen van aandelen in mede-eigendom en het daaraan gekoppeld opmaken van een verplicht aandelenverslag, maar door een beperkt aantal personen mag gebeuren, waaronder landmeters-experten, wordt hiervoor door o.m. deskundigen, verenigingen van mede-eigenaars en syndici meer en meer beroep gedaan op de expertise van Liva.

Dit geldt overigens ook voor het opmeten van appartementen die worden opgesplitst, voor het opmaken van afbakeningsplannen en voor de daaraan verbonden prekadastratie van nieuwe percelen.

Naast haar activiteiten als landmeter-expert is Liva, dankzij haar jarenlange expertise en ervaring binnen het vastgoedlandschap, tevens de ideale persoon om als onafhankelijk erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onroerende goederen te verkopen en te verhuren.