Peter Leyseele

Juridisch raadgever

Peter Leyseele

Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen het domein van het residentiële vastgoedbeheer en het appartementsrecht.

Naast het adviseren en bijstaan van o.m. advocaten en notarissen, behartigde hij in opdracht van rechtbanken als gerechtsdeskundige (erkend door de FOD Justitie) gedurende al die jaren tal van dossiers.

In toepassing van de opleiding die hij daarvoor volgde aan de rechtsfaculteiten van de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen, bemiddelt hij in conflicten binnen het domein van de appartementsmede-eigendom.

Peter is auteur van verschillende publicaties waaronder: “55 vragen en antwoorden voor de syndicus” (Wolters Kluwer), "De syndicus als vertegenwoordiger van de vereniging van mede-eigenaars” (die Keure), “Klassieke balkonrenovatie” (die Keure) en co-auteur van de boeken: “Mede-eigendom in de praktijk 1 & 2”  (Test-aankoop), “Wegwijs in appartementsmede-eigendom”  (2023 - Story Publishers) en van de herwerkte versie van het boek: "Praktische leidraad voor de syndicus" (najaar 2023 - Story Pubishers).

Hij is oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Gerechtelijk Syndicus, een multidisciplinaire samenwerking tussen advocaten en niet-advocaten.  

Peter is één van de drijvende krachten achter De Vrijwillige Syndicus.