Virginie Tombeur

Juridisch raadgever - Advocaat

Virginie Tombeur

Virginie is advocaat aan de balie van Antwerpen en deed inmiddels ruim 20 jaar ervaring op in onder meer het domein van het vastgoed.

Na bij verschillende advocatenkantoren in Brussel en Antwerpen ervaring te hebben opgedaan, richtte Virginie Tombeur haar eigen kantoor T-Legal op.

T-Legal staat zowel de particulier als de vastgoedprofessional bij in de materie van het goederenrecht (o.a. appartementsrecht, koop en verkoop van onroerende goederen, huur en vastgoedmakelaardij).

Met een sterke focus op het vinden van doelgerichte oplossingen, adviseert en staat zij haar klanten bij in het communiceren, onderhandelen of procederen in dit verband.

Ook al zijn procedures in haar werk als advocaat niet weg te denken, toch waarderen klanten vooral haar duidelijke en praktische aanpak van de dossiers. Met haar open en proactieve communicatie loodst zij haar klanten door het kluwen van complexe juridische regelgeving en vertaalt zij dit naar een heldere en begrijpelijke taal.  

Integriteit, passie en teamwerk zijn maar enkele van de kernwaarden van Virginie Tombeur.

Interview met Virginie Tombeur

DVS: “Beste Virginie, omschrijf jezelf in een paar woorden.” 

Virginie: "Ambitieus, creatief, energiek en ik denk graag zo veel als mogelijk oplossingsgericht." 

DVS: “Je oefent ondertussen ruim 20 jaar het beroep van advocaat uit. Was het eigenlijk altijd al een droom van jou om advocaat te worden?”  

V.T.: "Volgens mijn omgeving was het absoluut mijn droom om advocaat te worden, ook al is het voor mij nog steeds eerder een natuurlijke keuze geweest om verder te gaan in de advocatuur. Cliënten kunnen bijstaan en helpen met hun vragen en problemen om vanuit mijn perspectief tot een oplossing te komen, of dit nu via onderhandeling of via het gerecht tot stand komt, geeft mij echt voldoening."     

DVS: “Ruim een jaar geleden richtte je je eigen advocatenkantoor T-Legal op waardoor je je nog beter kan focussen op het adviseren en het vinden van doelgerichte oplossingen voor jouw cliënteel. Dit niet in het minste binnen het domein van het goederenrecht, waarbij o.a. appartementsrecht één van je specialisaties is. Wanneer ben je voor de eerste keer met deze materie in aanraking gekomen en wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat je je in het goederenrecht bent gaan specialiseren?”  

V.T.: "Na mijn stage in een Brussels kantoor - waar ik in aanraking kwam met meerdere materies - kruiste het goederenrecht meteen mijn pad en dit pad heb ik niet meer verlaten. Het is hier dat het appartementsrecht gaandeweg ook als belangrijke materie naar voren kwam. Gelet op de complexe regelgeving, is het een materie die hoe langer hoe meer begeleiding vereist en daarnaast ook een directe impact heeft op de persoonlijke omgeving van de mensen. Dat maakt het boeiend maar ook zeer waardevol." 

DVS: “Als je vanuit je jarenlange praktijkervaring als advocaat terugkijkt op de voorbije jaren, zou je dan vandaag opnieuw voor dit beroep kiezen? Waarom wel? Waarom niet?” 

V.T.: "Ja zeker, het past bij mijn persoonlijkheid en bij wie ik ben. Ook ben ik ervan overtuigd dat indien meer mensen op een proactieve manier de weg zouden vinden naar een advocaat, er hierdoor heel veel geschillen vermeden kunnen worden.  Dat is tevens mijn absolute missie. Bovendien worden de mensen hoe langer hoe mondiger en staan ze ook meer op hun strepen. Om alles in perspectief te bekijken en de juiste stappen te zetten, rekening houdend met de regelgeving en de mogelijkheden die deze biedt, is begeleiding echter ook nodig. Als advocaat kunnen wij dit aanbieden. Wij hebben dus zeker een boeiende job."    

DVS: “Waar en in wiens gezelschap vind jij het na de werkuren en tijdens een welverdiende vakantie leuk vertoeven? Beoefen je eventueel een hobby?” 

V.T.: "Bij mijn echtgenoot en twee kinderen. Zij blijven mijn topprioriteit en geven mij tegelijkertijd rust en energie. Met pubers in huis valt er trouwens altijd wat te beleven. Als family time gecombineerd kan worden met sport (wij gaan zondags graag eens samen met het gezin golfen), dan heel graag. Maar voeg daar ook zeker de avondjes met vriend(inn)en aan toe."  

DVS: “Vertel ons tot slot heel kort een weetje over jou.” 

V.T.: "Koken is niet echt voor mij weggelegd. Je zal mij dus zo goed als nooit met een schort in de keuken aantreffen. Ik kan daarentegen wel enorm genieten van een lekkere maaltijd en kan ook versteld staan van creativiteit op een bord."

DVS: “Hartelijk dank voor dit interview. We zijn vereerd en blij dat je deel uitmaakt van het expertenteam van De Vrijwillige Syndicus.”